Sanne is een gekend gezicht in Herentals en bijna iedereen zal al wel eens in 1 van haar 2 zaken geweest zijn. “Ik ben 33 jaar, grote dierenvriend en zaakvoerder van zowel Standaard Boekhandel in de Zandstraat als van frituur De New York in de Sint-Magdalenastraat. Als zelfstandige heb ik gemerkt hoe we deze legislatuur, dankzij het beleid van N-VA, eindelijk meer ondersteuning kregen, maar we zijn er nog niet. Om ons stadscentrum echt terug volledig te laten heropleven moeten we nog meer inzetten op beleving en gezelligheid naar onze inwoners en bezoekers toe, en met een volbloed ondernemer als Pascal Van Nueten hebben wij daarvoor de ideale kandidaat-burgemeester in huis”, aldus Van Hove.

Bij wat Sanne zegt, kan Roel zich in elk geval volledig aansluiten. Als zelfstandig verzekeringsagent in de Nieuwstraat weet hij maar al te goed hoe belangrijk het is om ondernemerschap te stimuleren als je een bruisende stad wil. Roel D’Haeseleer: “Ik ben opgegroeid in Herentals. Lagere school in de Molekens en middelbaar in het College. Actief geweest bij scouts De Buecken, gevoetbald bij KFC Herentals, DJ in het Ciné café en garçon in meerdere Herentalse horecazaken. Onze stad ligt mij dus zeer nauw aan het hart, zeker omdat ik een zoon van 16 jaar heb waar ik voor wil streven dat hij in Herentals dezelfde kwalitatieve jeugdjaren kan beleven zoals ik die vroeger heb gehad. Als ondernemer wil ik graag hun stem vertegenwoordigen in de gemeenteraad en nieuwe initiatieven steunen en ook zelf mee uitwerken.”

Bij een bruisend centrum hoort uiteraard ook een bloeiende horeca, en wie beter dan Mill Wuyts van The Roxy om die stem te vertegenwoordigen. “Ik ben 60 jaar en geboren en getogen in deze stad. In mijn jonge jaren heb ik nog gewerkt op de manege van de keizer van onze Keizerstede, namelijk Rik Van Looy. Negen jaar lang heb ik café ’t Saske gehad en sinds 2021 baat ik The Roxy uit op de Grote Markt. Een jaar later ben ik ook begonnen met een gratis festival in ons stadscentrum, namelijk Roxy Fest. Vorig jaar trok dit event 3000 aanwezigen. Ik vind in N-VA een partner om samen in te zetten op het verder uitbouwen van ons centrum als DE plek in de Kempen waar altijd iets te beleven valt. Eén van de slogans van N-VA is denken, durven, doen. Veel mensen houden het enkel bij denken, maar ik wil samen met N-VA in onze stad nog meer durven en doen”, aldus een lachende Wuyts.